Яку вибрати черепицю?

Від усіх впливів навколишнього середовища наш будинок надійно оберігає дах. Монтаж даху складний, а під час використання покрівельні матеріали переносять величезний тиск. Це є поштовхом до вибору покрівельного матеріалу, який є якісним і створює затишок в домі. Але захищати будинок - це не єдине призначення покрівлі. Вона ще відіграє велику роль в дизайні будинку.

З давніх-давен як покрівельний матеріал використовувалися природні матеріали, такі як дерев'яна дранка, натуральний шифер, керамічна черепиця. З розвитком нових технологій, з'являється велика кількість різноманітних видів покрівлі на ринку будівельних матеріалів. Невід'ємною частиною монтажу покрівлі є обладнання водостічної системи.

Традиційним покрівельним матеріалом вважається керамічна черепиця, при цьому вона є дуже красивою. Їй властиві такі переваги, як довговічність, вогнестійкість, стійкість до впливу різних кліматичних умов. Для виготовлення керамічної черепиці використовують натуральну глину, тому вона найдорожча з усіх видів черепиці.

Цьому матеріалу властиві звукоізоляційні і теплоізоляційні показники, які були доведені на багаторічному досвіді використання. Так як така черепиця має досить велику вагу, знадобиться посилити структуру даху, фундаменту і стіни. Основною перевагою є термін служби матеріалу, він може служити більш ніж 100 років.

У наш час аналогом традиційної черепиці є цементно-піщані, керамогранітні і полімерно-піщані покрівельні матеріали. Цей матеріал може бути різноманітного кольору через покриття глазур'ю. Технічні характеристики цієї черепиці схожі з керамічної, але коштує вона рази в 2 дешевше. Не радять монтувати її на легких будівлях, через велику вагу. Відмінні механічні характеристики і дивовижна морозостійкість надають черепиці непоганої популярності.

М'яка черепиця

Основою цього матеріалу є скловолокно, яке насичується бітумом або бітумна мастикою і зверху покривається мінеральною крихтою, такий матеріал називається м'якою покрівлею. Для полегшення монтажу є клейкий шар знизу. З цього матеріалу чудово виходить монтувати складні даху.

Металочерепиця

В основі даної черепиці є сталевий лист, покритий полімерним покриттям. Завдяки цьому покриттю значно поліпшуються характеристики експлуатації, зберігається первісне забарвлення матеріалу і він більш захищений від процесу корозії.

Композитна черепиця

Вона також виготовляється із сталі і зверху розкривається акриловою ґрунтовкою і шаром з гранул каменю. Але коштує така черепиця набагато більше, ніж металочерепиця. Черепиця може бути плоскою, хвилеподібною або жолобчастою.

Плоска черепиця при укладанні має великий захлист, причому її можна укладати в 2 або 3 шари. Плоскі і хвилеподібні типи черепиці підходять тільки для плоскої покрівлі. А для створення криволінійної поверхні використовується жолобчаста черепиця.