Інноваційна гнучка черепиця TEGOSOLAR.

  В лабораторії компанії TEGOLA, одного зі світових лідерів в області виробництва покрівельних, гідроізоляційних і геосинтетических систем для промислового і цивільного будівництва, був створений унікальний покрівельний матеріал - гнучка черепиця TEGOSOLAR. Це інноваційне покриття, утворене з закріплених на бітумному підставі гнучких полімерних фотогальванічних елементів, дозволяє перетворити покрівлю будинку в джерело безкоштовної електроенергії. Фактично це перша покрівля, яка крім захисту від опадів ще і окупає сама себе. Нещодавно компанія представила її в другому поколінні.

 Сонячні комірки гнучкої черепиці TEGOSOLAR виконані з тришарового кремнію, тому вони виробляють більше енергії в порівнянні з традиційними сонячними панелями з моно- і полікристалічного кремнію.

 При хмарності їх продуктивність становить 60-65%. Крім того, такий матеріал стійкий до ультрафіолетових променів і атмосферних впливів. При цьому фотогальванічна покрівля не відображає світло і не створює відблисків, і на відміну від традиційних панелей не вимагає установки спеціальних систем для провітрювання.

 Якщо раніше потужність кожної панелі становила 68 Вт, то тепер вона збільшена вдвічі і досягає 136 Вт. Нова модифікація включає 22 активних елемента, тому її довжина трохи збільшилася.

 Незвичайним покрівельним матеріалом можна покрити всю покрівлю цілком або використовувати його в якості вставок, оскільки TEGOSOLAR ідеально сумісний з іншими видами гнучкої черепиці TEGOLA. Панелі легко інтегруються в покрівлю і на фасади будівлі, швидко монтуються і не потребують додаткових несучих елементах або опорних конструкціях. В процесі експлуатації вони не потребують будь-якого особливого догляду і по ним можна навіть ходити.

 Як відзначають в компанії, оновлення стало відповіддю на інтерес споживачів, в першу чергу приватних домовласників, до «зелених» проектів з використанням відновлюваних джерел енергії в домашньому господарстві, а також до зниження витрат на утримання будинку. Зокрема, світова статистика показує стійке зростання попиту на рішення в області сонячної енергетики. З 2013 року продажі сонячних модулів виросли  в декілька разів, і в 2018 році, за прогнозами експертів, обсяг їх реалізації перевищить 100 ГВт.

 Ця тенденція не обійшла стороною і Україну. Всупереч всталеному стереотипу, для роботи фотогальванічних елементів не обововязково потрібен пряме сонячне світло: вони здатні поглинати випромінювання і перетворювати його в електричний струм протягом усього світлового дня.

Помилковим є і думка про те, що сонячні панелі не підходять для холодних регіонів. Навпаки,  вони часто дають значно більший ефект, ніж в середній смузі. Сонячна батареї там працюють однаково ефективно цілий рік.

Цей інноваційний покрівельний матеріал можна придбати у нашому покрівельному центрі РОНАКО за доступною ціною.