Відвідування фабрики Oman в Польщі.

    Компанія Euroizol, яка є єдиним партнером компанії Oman в Україні, вибрала кращих  партнерів з цілої України за підсумками продаж 2016 року  для першої екскурсії на фабрику в польському місті Рацібор, що біля кордону з Чехією.
   Провів екскурсію по виробництву і розповів історію створення компанії Oman її засновник Генріх Марчінек. Історія компанії Оман розпочалась в 1988 році, коли Генріх Марчінек в 20 років відвідав в Німеччині великий будівельний магазин і  провів в ньому близько 6 годин оглядаючи уважно всю продукцію. Ідея виготовляти сходи виникла в ту мить, коли він їх побачив. Генріх був впевнений в попиті на такий товар і бачив , що з матеріалом для сходів проблем не буде, оскільки  кругом багато лісу. В 21 рік Генріх Марчінек з своїм батьком в вільний від роботи час, переважно вечорами, виготовляли власноруч дахові сходи і продавали їх на місцевому базарі.  Пройшло 30 років, але Генріх Марчінек не відмовився від  своєї ідеї робити сходи на горище і сьогодні допомагає йому його син Сімон та й роблять вони вже не 7 сходів в місяць, а більше 20 000 і продають сходи не на місцевому ринку, а більше ніж у 30 країнах світу . Як притаманно сімейному бізнесу, в компанії Oman на першому місці стоїть якість. Жодних деталей і елементів до дахових сходів і вікон незамовляють в Китаї чи де-інде, а виготовляють самі, тим самим мають змогу контролювати якість деталів і дають робочі місця в свому краю. Закуповуючи деревину, компанія Oman використовує кору дерев для опалення свого виробництва. З сировини , що не підходить для виробництва виготовляють пресовані брикети та піддони для продукції.  Відвідавши виробництво Oman, ми мали змогу бачити як формують, фарбують і зварюють металеві та алюмінієві елементи, виготовляють та наповняють газом склопакети до дахових вікон Oman, як виготовляється упаковка на власні товари та наносять на неї друк, формуються деталі з пластмаси. На виробництві працює 320 робітників, багато з них - з України. Велика частина виробництва роботизована.  Несподівались побачити на виробництві великий інженерний відділ. Виявляється,  лінію на дахові сходи та вікна купити неможливо,такої  просто не існує, тому все обладнання для виробництва зробили самі, як і всі деталі. Незважаючи на те, що сходи виробляються десятки років, інженерний відділ постійно працює над покращенням якості продукції і спрощенням процесу виробництва. З нами поділились інноваційними рішеннями та новими моделями продукції, які впровадили вже в цьому році.   

 Спеціально на продукцію тільки для українського ринку наносять наклейки жовтого кольору з спеціальним кодом, що гарантує офіційне завезення та гарантію 5 років на драбини Oman В Україні.  Від побачених процесів на виробництві стає зрозуміло, чому продукція Oman має високу якість, адже всі етапи від виробництва безпосередньо самої продукції до її упаковки проходять пильний контроль якості від засновників, які дуже люблять свій продукт який створили.  Хочеться сказати, що всяке діло в яке вкладаєш любов і віру, буде мати успіх.